Reteta Mea De Vinete Umplute

Hello girls! Astazi m-am aventurat si mi-am facut curaj sa gatesc ceva, chiar daca ne luptam cu temperaturi foarte ridicate. Cu aerul conditionat si hota pornite la maxim, reusesti cumva sa respiri! ­čÖé A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat o reteta si asta nu din cauza ca nu as fi gatit ci pentru ca mereu eram prea grabita ca sa ma opresc la fiecare pas sa fac poze. Insa astazi v-am pregatit o reteta de sezon – vinete umplute.

Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie (reteta pentru 4 persoane):

  • 2 vinete
  • 400 g carne tocata de pui/vita
  • ┬á300 ml sos/ bulion de rosii
  • 3 cepe
  • 50 g cascaval
  • condimente: boia de ardei, oregano, verdeturi italiene + sare
  • patrunjel verde
  • ulei de masline

reteta de vinete umplute

Primul pas este sa pregatim vinetele: le vom spala si taia in jumatate, pe lung. Pregatim o tava de cuptor pe care asezam hartie de copt si cele 4 jumatati de vinete. Presuram un pic de sare si ulei pe fiecare vanata, ceea ce va ajuta la desprinderea miezului de coaja atunci cand le vom umple. Introducem tava la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 grade.

reteta de vinete umplute

 

Intre timp, trecem la al doilea pas care consta in pregatirea umpluturii pentru vinete. Tocam ceapa (eu folosesc mixer pentru ca imi dau lacrimile imediat) si o punem la calit intr-o tigaie impreuna cu 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugam apoi carnea tocata si bulionul de rosii si lasam totul la foc mic.

Reteta de vinete umplute

In mod normal, cat timp stau vinetele la cuptor trebuie sa fie si carnea gata. Incercam cu o furculita vinetele pentru a fi sigure ca s-au copt atat cat sa fie destul de moale miezul pentru a fi scos cu o lingura. Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor si asteptam sa se raceasca putin. Apoi trasam cu un cutit marginea pe care nu o vom depasi si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul pe care nu il aruncam, ci il vom toca marunt si adauga la compozitia noastra.

Reteta de vinete umplute

Reteta de vinete umplute Reteta de vinete umplute

Mai lasam totul pe foc inca 10 minute pana ce se omogenizeaza gustul vinetelor cu carnea si bulionul, dupa care adaugam condimentele (puteti folosi condimentele voastre preferate).

Reteta de vinete umplute

Luam fiecare jumatate de vanata si o umplem cu compozitie dupa care adaugam cascaval ras pe deaspura.

Reteta de vinete umplute

 

Eu am folosit cascaval afumat pentru ca este preferatul meu dar voi puteti incerca cu orice tip de cascaval, cu conditia sa se topeasca. Dupa ce am asezat vinetele umplute inapoi in tava, le dam la cuptor inca 10 minute sau timpul pe care il vedeti necesar pentru gratinarea cascavalului. Combinatia de carne, vinete, sosul de rosii si cascaval este una absolut delicioasa!

Reteta de vinete umplute

La toate acestea, am adaugat o garnitura din orez simplu, pe care doar l-am fiert impreuna cu o lingura de ulei de masline si condimente dupa gust. Rezultatul? Cu siguranta nu va ramane nimic in farfurie! Timpul de preparare este undeva la 50-60 de minute dar gradul de dificultate este scazut. Consider ca orice gospodina mai tanara sau in varsta poate avea succes cu aceasta reteta chiar de la prima incercare.

Reteta de vinete umplute

Sperand ca v-am facut pofta destul de mult incat sa incercati si voi reteta mea de vinete umplute cu carne astept sa imi scrieti daca aveti intrebari sau pentru a imi spune cum v-a reusit voua!

Pupici si mult spor la gatit!

Reteta de vinete umplute

2 Comments

  1. Gospodina mea!! Esti acasa? Trec pe la tine ca salivez!!! Arata ft apetisant!

Leave Your Reply