Idei Pentru Mic Dejun Sau Aperitiv

Buna gospodinelor! A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat o reteta si nu pentru ca nu as fi gatit, ci chiar din contra. De fiecare data cand aveam o reteta noua se intampla sa ma si grabesc foarte tare, asa ca nu mai reuseam sa ma opresc la fiecare pas sa fac poze. Dar promit ca recuperam!

Am vazut un video interesant care mi-a fost sursa de inspiratie pentru reteta de astazi. Nu am avut cantitatile si nici ingredintele exacte dar ideea mi s-a parut geniala, asa ca m-am apucat sa improvizez. Norocul meu ca mi-a iesit perfect din prima incercare! 🙂

Imi place dimineata sa fac omleta la micul dejun si de fiecare data incerc sa variez ingredintele. Dar cum ar fi sa gusti din 6 feluri diferite? Interesant, nu-i asa? Puteti folosi aceasta reteta pentru un mic dejun diferit dar si ca aperitiv pentru invitatii vostri.

Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie:

  • 50 g cascaval
  • 80 g ton din conserva
  • 1/2 ardei rosu
  • 50 g ciuperci
  • 80 g masline
  • 50 g piept de pui afumat
  • 6 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina de grau
  • 100 ml lapte
  • condimente: boia de ardei dulce, oregano, busuioc, patrunjel verde
  • sare dupa gust

aperitive

Am inceput prin a pregati ingredientele si am taiat in cubulete mici cascavalul, ardeiul, ciupercile, maslinele, pieptul de pui. Nu este neaparat nevoie sa folositi aceste ingrediente. Puteti alege ce va place cel mai mult. Trebuie doar sa aveti in vedere ca ingredientele alese sa nu fie foarte grele (cu continut dens) pentru a nu influenta cresterea si coacerea.

Intr-un castron am pus cele 6 oua, praful de copt, faina, uleiul, laptele, condimentele si am amestecat cu un tel pana cand am obtinut o compozitie omogena.

aperitive

Pentru a obtine o forma frumoasa eu am folosit o tava pentru briose (pe care saptamana aceasta o gasiti in magazinul Lidl la un pret foarte bun). Am uns cu o picatura de ulei peretii fiecarei forme pentru ca sa nu se lipeasca ingredintele la coacere.

Aperitive

Apoi am turnat 2-3 linguri din compozitie in fiecare forma, am pus cate un ingredient (cascaval, ardei, ciuperci, ton, masline, pui) si am completat cu compozitie doar pana la jumatatea formei, deoarece la cuptor vor creste. Am ornat cu patrunjel verde si oregano.

Aperitive

Dupa ce avem formele umplute, incalzim cuptorul la 160 de grade si bagam tava pentru 30 minute.

Aperitive

Aperitivele noastre trebuie sa creasca si sa se rumeneasca uniform. Culoarea frumoasa pe care am obtinut-o eu se datoreaza faptului ca am folosit oua de tara care au galbenusul foarte puternic colorat.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem tava, lasam sa se raceasca putin si apoi cu grija desprindem continutul din forme. Vor rezulta 6 portii diferite de aperitiv pufos si delicios! Faptul ca sunt diferite te faci sa gusti cate un pic din fiecare si sa amesteci aromele pana cand iti dai seama ca nu a mai ramas nimic! 🙂

Aperitive

Va asigur ca aceasta reteta se face foarte repede si este absolut delicioasa! Astept sa imi scrieti cum v-a iesit voua! Pofta buna!

Pupici,

Ema

Aperitive

Aperitive

Aperitive

 

 

 

2 Comments

  1. Mi-am luat in urma cu ceva timp forme de briose de silicon si am facut briose. APoi am cautat pe net mai multe tipuri de retete, printre care si ceva cu ou…exact cum ti-am spus si ieri pe FB cand ai postat poza, am stiut ca e ceva cu ou…pentru ca am vrut sa fac si eu! 😀
    Insa al meu iubit spune ca sub forma de briosa trebuie sa fie ceva dulce…am zis ca voi face, cand vom fi la casa noastra, sa ne ajunga 6 briose la amandoi:D
    Cat ai dat pe tava? Si inca ceva: nu s-a lipit deloc cand ai scos briosa?
    Pupici…arata foarte bine…sigur sunt si super bune! 🙂

    • Forme de briose din silicon am si eu dar sunt mai mici si inimioare! 🙂 Uite ca eu am incercat sub forma de briosa ceva sarat si te asigur ca rezultatul este unul foarte delicios! La casa voastra sau nu, e foarte putin probabil sa va ajunga 6 briose la cat de bune sunt! 🙂 Tava a costat 20 ron. Nu s-au lipit absolut deloc. Tava este de buna calitate, probabil nu s-ar fi lipit nici daca nu ungeam cu ulei, doar ca nu am vrut sa risc. Au ajutat si cele 2 linguri de ulei pe care le-am pus in compozitie. Kisses

Leave Your Reply