Halloween Treats

Fetelor, este Halloween! Ca sa va impartasesc un secret, nu sunt o mare fana a aceastei sarbatori pentru ca sunt foarte sperioasa! De mica am crescut doar cu un frate iar acest scump frate al meu era mereu pus pe sotii si se amuza maxim cand ma speria. Interesant e ca ma speriam chiar si atunci cand stiam unde este ascuns. 🙂

Nu am incercat niciodata sa ma costumez. Imi place sa ii admir pe cei din jur si transformarilor lor dar eu prefer sa raman in pielea mea. Probabil anul viitor imi fac curaj sa va suprind cu o mega schimbare! 🙂

Poate ce v-am povestit v-a facut sa credeti ca nu sarbatoresc Halloweenul. Nu este deloc asa! M-am gandit ca daca tot nu ma costumez macar sa fiu harnicuta si sa prepar ceva bun, bun. Ati ghicit! Am facut pumpkin pie, nici nu se putea sa fie altceva. Si pentru ca am gasit o reteta tare interesanta de oua umplute in forma de paianjen am intrat in dilema: placinta sau ouale umplute? Nu am putut sa ma hotarasc asa ca le-am facut pe amandoua. 🙂

Sunteti curioase sa vedeti rezultatele? Eu zic ca ouale sunt destul de amuzante. Cu privire la placinta imi pare rau ca nu exista nicio forma prin care sa va transmit aroma si mirosul minunat care mi-a umplut toata casa! Ce poate fi mai placut decat o dupa amiaza de vineri cu tot weekendul inainte si aroma de placinta?

Haideti sa va zic retetele. Dupa cum v-ati obisnuit deja, totul este foarte simplu, stiti ca nu ma complic cu retete elaborate. Deviza mea este: simplu si delicios! Si rapid! Mereu sunt pe fuga cu un milion de lucruri de facut. Dar presupun ca toate suntem in aceeasi situatie deci stiti deja despre ce este vorba.

Incepem cu reteta de placinta. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 pachet foi fine de placinta
  • 100-150 g margarina Unirea
  • 8-10 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • un dovleac de aproximativ 1 kg

Pumpkin pie

Cat timp lasam foile la dezghetat pregatim dovleacul. Il curatam de coaja, il taiem si il dam pe razatoarea mare sau la mixer. Eu am optat pentru mixer deoarece este mult mai usor si rapid iar rezultatul nu difera cu absolut nimic. Dupa ce am pregatit dovleacul il punem intr-o oala pe foc pana se undeste usor. Adaugam zaharul (gustati ca sa vedeti cat de dulce va place, eu incerc mereu sa fac „economie” la zahar) si esenta de rom. La sfarsit punem scortisoara care ii va da o aroma deosebita. Luam amestecul de pe foc si il lasam sa se raceasca putin.

 

Pumpkin pie

Apoi pregatim foile care vor fi unse fiecare cu margarina pe care am topit-o in prealabil. Eu am folosit foi de placinta de la Bella. Intr-un pachet aveti 15 foi. Pentru fiecare placinta am luat cate 5 foi astfel mi-au rezultat 3 suluri de placinta. Asadar asezam prima foaie de placinta pe masa si cu ajutorul unei pensule de bucatarie o ungem cu margarina topita. Repetam operatiunea pentru fiecare foaie.

Pumpkin pie

Apoi punem umplutura de dovleac (pe care am impartit-o in 3 ca sa ne ajunga) intr-un strat subtire pe toata foaia. Evitati sa puneti pana in colt, avem nevoie de laterale sa ramana goale pentru a impaturi foile la capete. Dupa ce avem dovleacul intins pe foaie incepem sa rulam si asezam prima noastra placinta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau foaie de copt. Facem astfel pentru toate cele 3 portii pentru ca in final sa ne rezulte 3 placinte frumoase foc. Incalzim cuptorul la 160 de grade si bagam tava pe care o vom lasa aproximativ 45 de minute. Le supravegheati din cand in cand sa nu se arda foietajul. Ultimele 10 minute le lasam la focul de deasupra al cuptorului. Dupa ce placintele sunt gata, le scoatem din cuptor si le umezim cu putina apa indulcita apoi le acoperim cu un prosop curat pentru ca sa se insiropeze.

Pumpkin pie

Usor nu? Rezultatul este atat de delicios incat s-ar putea sa va  lingeti pe degete! 🙂

Pumpkin pie

Haideti sa vedem si reteta de la oua umplute. Este foarte usoara si nu necesita mult timp. Acestea sunt ingredientele:

  • 6 oua
  • ulei
  • sare
  • jumatate de lamaie
  • 100-150 g masline fara sambure

Scary Eggs

Punem ouale la fiert si le lasam pana obtinem niste oua fierte tari. Le bagam in apa rece pentru a le curata apoi usor. Dupa ce s-au racit bine, le curatam si taiem in jumatate. Scoatem galbenusurile pe care le vom folosi pentru a face maioneza (daca cineva vrea indicatii despre cum se face maioneza ii le dau cu mare placere in privat). In maioneza noastra punem si putina lamaie care ne va ajuta sa nu se taie.

Scary eggs

Dupa ce maioneza este gata umplem ouale si pregatim maslinele. Le taiem pe jumatate pentru a avea corpul paianjenului si in felii foarte subtiri pentru picioruse. Le ornam si asezam pe un platou. Eu am optat pentru unul negru, sa aiba efect scary marit 🙂 Asta este tot! Va asigur ca daca aveti invitati la masa de Halloween ii veti surpinde placut cu aceste oua umplute.

Scary eggs

Iata cum cu cateva idei simple putem sa ne facem aceasta sarbatoare mai frumoasa si mai delicioasa!

Recipes for Halloween DSC_0553

 

Stiti deja ca astept parerile si intrebarile voastre cu privire la aceste retete. Pana atunci have a scary Halloween, darlings! Va pupic!

 

 

1 Comments

Leave Your Reply