Este relevant blogul tau pentru Google? Ce inseamna relevanta continutului pentru un motor de cautare?

Buna dragilor! Revin cu un articol care sper sa ajute o parte dintre voi care inca lucreaza pentru a-si construi un blog. De data aceasta, m-am gandit sa va scriu putin despre relevanta pe care blogul sau continutul articolelor o prezinta pentru principalele motoare de cautare. Ce inseamna acest lucru si cum ne ajuta? Nimic mai simplu: toti ne dorim sa fim gasiti pe prima pagina atunci cand un utilizator solicita o informatie accesand o cautare pe Google.

Daca iti doresti ca blogul sa devina relevant pentru un astfel de motor de cautare, continutul articolelor tale trebuie structurat astfel incat informatia sa asigure suficiente detalii pentru ca cititorul sa poata fi informat cu privire la un subiect, folosind cateva cuvinte cheie in cautarea sa.

De exemplu: daca as vrea sa gasesc informatii despre o tinuta de seara pentru un eveniment de gala, voi folosi  rochie de gala, acestea fiind cuvinte cheie pe care de obicei, motoarele de cautare incearca sa le identifice in Titlu, Text si Tags. Pentru a-ti asigura o relevanta crescuta, iti sugerez ca aceste cuvinte sa se regaseasca si in titlul imaginilor, deoarece majoritatea persoanelor prefera sa arunce un ochi pe imaginile rezultate in urma unei cautari.

Pe langa cele prezentate anterior, blogul tau va avea nevoie de link-uri externe astfel incat un crawler (un robot virtual trimis de motoarele de cautare) sa poata identifica surse externe care fac referire catre continutul blogului tau. Acest lucru va fi un plus atunci cand informatiile vor fi comparate cu cele de pe alt blog/site. Atentie insa, nu folosi Directoare Web pentru ca Google te poate penaliza, moment in care blogul nu va mai fi prezent in cautari.

Practic, de aici pornesc principiile care stau la baza SEO (search engine optimization) si de aceea iti propun ca pentru inceput, inainte de a scrie un articol, sa te gandesti care ar fi cuvintele cheie ale articolului si cum ai putea sa le incluzi in continut. Un ajutor de nadejde pe care il folosesc de ceva timp este modulul All in One SEO (il gasesti aici), iar daca vrei rezultate imediate, iti sugerez sa apelezi la o agentie care se ocupa de astfel de servicii.

5 trucuri simple pentru un blog relevant:

  1. Guest posting – Scrie un articol pentru un alt blog care sa faca trimitere catre blog-ul tau.
  2. Foloseste adresa blogului tau in informatiile de profil de pe conturile de Social Media.
  3. Lasa comentarii pe alte bloguri iar in descriere foloseste http://www.adresata.ro pentru a genera un link – chiar daca blogul respectiv are conexiunile setate ca nofollow, te asigur ca cel putin 5-10 persoane vor da click pe acel link.
  4. Genereaza link-uri interne.  (vezi mai jos**)
  5. Schimb de link-uri cu bloguri care au acelasi gen de continut.

Sper ca aceste informatii au fost utile iar daca aveti intrebari, le puteti lasa in sectiunea de comentarii sau le puteti trimite pe mail contact@emasworld.ro.

Kisses,

Ema

PS: Stii care sunt cele 5 secrete ale unui blog de succes? (click aici**)

 

Leave Your Reply