Eclere delicioase

Dragilor, este timpul sa gatim ceva dulce! Pentru ca este vineri si weekendul abia incepe eu spun ca meritam sa ne rasfatam cu o prajitura homemade. M-am gandit ca la sfarsitul saptamanii pot sa iau o pauza de la dieta si sa prepar una dintre prajiturele mele preferate. Nu am mai facut de mult timp eclere asa ca am decis ca ele sa fie cele care imi vor indulci ziua de astazi si eventual cea de maine; daca mai ramane ceva! ­čÖé ┬áReteta am promis-o inca de la craciun iar acum ma tin de cuvant!

Nu sunt deloc greu de facut, doar necesita putin timp la preparare. Sigur ati mai incercat si voi reteta acasa. Eu am una care nu da gres, daca respectati cantitatile cu exactitate, iesa perfect.

Haideti sa trecem la treaba! Pentru a prepara cele mai delicioase eclere, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (rezulta aproximativ 10 eclere):

  • 3 oua
  • 125 g faina de grau
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • un varf de sare
  • 1 cutie crema pentru cremsnit de la Dr. Oetker
  • 750 ml lapte rece
  • 250 g ciocolata pentru ornat

 

reteta de eclere

Pentru ca niciodata nu ajung doar 10 eclere eu din start dublez cantitatea ingredientelor si pregatesc compozitia pentru doua tavi. Vom incepe asadar cu prepararea compozitiei pentru aluat.

Punem apa, uleiul si sarea intr-o oala la foc mic.

reteta eclere

Cand incep sa fiarba, adaugam faina, amestecand continuu cu un tel pana se incorporeaza si omogenizeaza.

reteta eclere

Lasam la racit 5 minute si apoi adaugam pe rand ouale, amestecand bine.

reteta eclere

Compozitia noastra va fi una densa, greu de amestecat. Nu va speriati, exact asa trebuie sa arate.

Intre timp, pregatim crema. Este foarte usor de obtinut o crema perfecta pentru eclerele noastre. Trebuie doar sa punem laptele rece si praful din cutia de la Dr. Oetker intr-un vas si sa mixam initial 30 de secunde la prima viteza a mixerului si apoi 3 minute la viteaza a treia.

reteta eclere

Dupa ce avem crema gata, incepem sa facem eclerele. Eu am folosit o seringa de bucatarie, dar daca nu aveti, puteti folosi o punga pentru a da forma eclerelor. Mie imi plac minieclerele, de aceea le fac mai mici. Le punem pe o foaie de copt direct in tava si apoi le dam la cuptor la 140-160 de grade pentru 35-45 de minute. Tot secretul unor eclere reusite este sa nu deschideti cuptorul in timpul coacerii, deoarece isi pierd din volum si se aplatizeaza. Chiar si dupa ce sunt gata, eu le las in cuptor pentru inca 5 minute, cu usa cuptorului deschisa, pentru a face o trecere treptata a temperaturii.

reteta eclere

Eclerele isi dubleaza volumul la coacere si cresc frumos, de aceea nu este nevoie sa le faceti prea mari. De asemeni, nu folositi prea mult aluat pentru ca va ramane crud la mjloc. De fapt, avem nevoie doar de un strat foarte subtire de aluat care sa ne sustina crema.

Dupa ce sunt frumos rumenite, le lasam sa se raceasca putin, apoi le taiem la mijloc si umplem cu crema.

reteta eclere reteta eclere

Pentru glazura de deasupra, am folosit ciocolata pe care am topit-o pe foc mic. Puteti folosi orice fel de glazura doriti. Eu am optat pentru aceasta varianta pentru ca este usor si rapid de preparat.

Dupa ce ati ornat eclerele nu ramane decat sa le puneti la frigider pentru 1-2 ore sau daca nu va puteti abtine, sa le mancati fara sa fie intarita glazura. ­čÖé Eu ma regasesc in a doua varianta asa ca mai intai savurez 2-3 eclere, apoi le astept pe restul de la frigider.

Bunatatea eclerelor facute in casa consta in fragezimea lor, crema pufoasa si proaspata, ceea ce rar gasesti la cofetarie. Nu se fac deloc greu, doar necesita putin timp la umplerea cu crema si ornatul cu ciocolata. Dar credeti-ma, isi merita fiecare minut din timpul necesar prepararii!

Sperand ca am fost destul de detaliata incat sa va fac pofta, va incurajez sa incercati aceasta reteta de eclere si sa imi povestiti daca v-a placut!

Va pup dragile mele gospodine!

eclere

 

 

 

2 Comments

  1. Deja stii ca salivez in spatele monitorului nu?? Stii ce ne faci noua, care suntem mai pofticioase.. <3

    • ­čÖé Sau ce imi faci tu mie cand mananci tot ce vrei fara sa te ingrasi?!? ­čÖé

Leave Your Reply