Chec aperitiv

Dragelor, trebuie sa va impartasesc un secret! Se intampla uneori, sa incalc placerile legate de ciocolata si tot ce imi doresc sa fie ceva sarat!

Intr-o astfel de zi, am incercat sa fac un chec aperitiv, iar rezultatul a fost unul delicios. Cert e ca nu a apucat sa se raceasca bine si era deja jumatate mancat:)

Arata atat de bine, incat dupa o postare pe facebook multe prietene mi-au cerut reteta. De aceea, m-am gandit sa pregatesc un articol detaliat, care sa va ajute si pe voi sa il incercati! Ce spuneti?

Haideti sa ne apucam de treaba! Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g faina de grau
  • o lingurita praf de copt (sau un pachetel praf de copt)
  • 150 g de sunca de pui
  • 100 g salam/ parizer de pui
  • 100 g masline negre
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 60 g cascaval ras
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • condimente si sare dupa gust

chec aperitiv

Se pregatesc mai intai ingredientele dupa cum urmeaza: taiem in cubulete sunca, salamul si ardeii. Se rade cascavalul pe razatoarea mare. Se toaca marunt patrunjelul. Taiem si curatam de sambure maslinele, daca nu le gasitit taiate deja.

Apoi mixam ouale pana devin o compozitie spumoasa. Se toarna uleiul mixand in continuare. Adaugam faina impreuna cu praful de copt.

chec aperitiv

Ne oprim din mixat si adaugam restul ingredientelor, amestecand usor, preferabil cu o paleta din plastic.

chec aperitiv

Pregatim o tava de chec pe care punem o foaie de copt, sau traditional, o ungem cu ulei si tapetam cu faina. Eu am folosit o tava de sticla de tipul yena. De ce? Pentru ca tava yena va da posibilitatea sa vedeti cand este gata si va ajuta sa nu ardeti checul.

chec aperitiv

Se pregateste cuptorul la 160 de grade. Bagam checul la cuptor si nu ne ramane altceva de facut decat sa asteptam 45 de minute. Daca aveti cuptor cu flacara sus si jos, va recomand sa lasati tava 30 de minute jos si ultimele 15 minute deasupra.

chec aperitiv

Puteti sa va asigurati ca este gata folosind trucul cu scobitoarea, dar tineti cont ca nu va iesi curata de tot, din cauza cascavalului topit din compozitie.

Dupa cele 45 de minute il lasam sa se raceasca si apoi il scoatem din tava.

chec aperitiv

Va asigur ca e un deliciu de la care nu te poti opri din mancat! ­čÖé

Il incercati si voi? Pentru intrebari sau mai multe detalii, astept comentrariile voastre!

XoXo

Va doresc pofta buna! :)

Va doresc pofta buna! ­čÖé

 

 

 

 

 

6 Comments

  1. Hmmm, cred ca nu am pus praf de copt suficient ­čÖé

    • Eu am folosit doar un plic si a fost destul. Daca tava e mai mare, se mai poate adauga.

  2. Daca tava e prea mare, e normal sa creasc─â mai putin, din cauza cantit─â╚Ťii. Praful de copt l-ai pus? Asta ar putea fi principala cauza. Nu cred ca are vreo leg─âtura cuptorul. Astept sa imi scrii:*

  3. Am incercat reteta dar nu a crescut in cuptor la fel ca in pozele tale. Eu am cuptor electric crezi ca are vreo legatura? Multumesc

    • Buna Ema. Vreau sa incerc reteta, dar fara sunca sau salam. Ma gandeam la niste cremvusti din soia. Ai f─âcut aceasta reteta vreodat─â f─âr─â carne?
      Ar merge si așa?

      • Buna Emma! Sunca sau parizerul/salamul de pui, pot fi inlocuite cu orice altceva. Nu am incercat cu cremvusti, dar sigur iese la fel de bun. Daca optezi pentru o reteta vegetariana, poti inlocui aceste ingrediente cu ciuperci tocate marunt. Astept sa imi spui cum ti-a iesit! ­čÖé

Leave Your Reply