Cartofi Frantuzesti

Buna fetelor!

Chiar daca astazi era ziua mea libera, am alungat lenea si m-am apucat sa fac una dintre retetele mele preferate. O singura precizare am inainte de a va spune reteta: pregatiti-o pentru pranz deoarece nu va veti putea abtine pana cand nu se termina! ­čÖé

Daca pana acum am gatit mai mult deserturi si aperitive, astazi ne apucam serios de treaba si pregatim un fel principal. Am gasit si probat multe retete de cartofi frantuzesti dar am preferat sa creez una pe gustul meu. Dupa mai multe incercari, am ajuns la reteta finala care dupa parerea mea este si cea ideala. Aceasta mancare consta in straturi de rondele de cartofi, oua si cascaval ras asezate alternativ. Pentru iubitorii de cascaval afumat este combinatia perfecta!

Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie:

  • 6-7 cartofi (in functie de vasul pe care il alegeti)
  • 400-450 g cascaval afumat
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • sare si condimente dupa gust
  • 200 g smantana

cartofi frantuzesti

Preferabil este sa optati pentru cartofi roz deoarece este nevoie sa nu se sfarame. Pentru inceput punem la fiert cartofii spalati impreuna cu ouale. Intre timp radem cascavalul pe razatoarea mare. Dupa ce cartofii si ouale sunt fierte, ii lasam la racit. Apoi se curata si se taie rondele subtiri. Daca nu sunt destul de reci cartofii, nu veti putea obtine rondele perfecte. Asa ca mai bine asteptati pana la o racire completa. Alegem un vas yena sau o tava in functie de cantitatea de cartofi pe care i-am pus la fiert. Ungem vasul cu ulei si asezam primul strat de rondele de cartofi.

cartofi frantuzesti

Cascavalul ras il impartim in doua parti egale. Presaram un strat de cascaval deasupra cartofilor.

cartofi frantuzesti

Punem apoi un strat de rondele de oua.

cartofi frantuzesti

Condimentam cu sare sau alte mirodenii dupa gust. Urmeaza al doilea strat de cartofi pe care il vom pune deasupra oualelor.

cartofi frantuzesti

Acoperim totul cu cascavalul ramas si adaugam condimente.

cartofi frantuzesti

La final punem ultimul strat de cartofi si adaugam smantana astfel incat intregul vas sa fie acoperit uniform.

DSC_1004

Nu ramane decat sa incalzim cuptorul la 160 de grade si sa introducem cartofii pentru 30-45 minute. Pentru a obtine o crusta aramie si frumoasa, vom folosi flacara de deasupra a cuptorului pentru ultimele 10 minunte.

Un miros imbietor iti va umple casa. Combinatia de cartofi, oua, smantana si cascaval afumat topit este una delicioasa! Pentru mine este una dintre mancarurile preferate! Nu este deloc greu de preparat si nu necesita cunostinte avansate de bucatarie, cu alte cuvinte, nu poti da gres! Va incurajez sa o incercati!

Ca de fiecare data, astept sa imi spuneti cum v-a iesit! Va imbratisez cu drag, pofta buna!

Cartofi frantuzesti

4 Comments

  1. WOOW! Arata foarte bine!! Cu siguranta o voi incerca si eu in cel mai scurt timp! Pupici

    • Adelina, sa ma anunti daca ai nevoie de ajutor ­čÖé Desi stiu ca esti o bucatareasa desavarsita! Kisses

  2. Reteta aceasta este si pentru mine una castigatoare, mama mi-o pregateste mereu si imi place foarte mult! Ma bucur ca ai publicat-o! pupici!

Leave Your Reply