Baghetele cu cascaval si sunca de pui

In cafeneaua mea preferata se servesc niste saratele delicioase, mirosul este de-a dreptul imbietor. Daca te nimeresti cumva in local atunci cand sunt abia scoase din cuptor, nu poti rezista tentatiei. Imi aduc aminte ca prima data cand le-am comandat a fost ceva de genul: „aduceti-ne si noua ce ati scos acum din cuptor, miroase prea bine!” De fiecare data cand mergeam acolo analizam cu atentie ingredientele ca sa imi dau seama cum sunt facute. Zilele trecute am gasit din intamplare o reteta similara. Cu putina inventie si imaginatie am ajuns la un rezultat interesant, spun eu. Sunt tare curioasa daca si voua o sa va placa. Un prieten bun le-a denumit „baghetele” si asa le-a ramas numele:)

Stiti deja ca imi plac retetele simple si rapide.Si aceasta va fi la fel. Am gresit! Simple, rapide si delicioase!

Pentru a prepara baghetelele aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 250 g aluat foietaj
  • 200 g cascaval afumat
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • oregano si condimente (dupa gust)
  • 2 -3 linguri pasta de rosii/ketchup
  • sunca de pui feliata

Baghetele cu cascaval si sunca

 

Inainte de toate pregatim ingredientele pe care le vom folosi: batem ouale impreuna cu laptele si radem cascavalul pe razatoarea mica. Dupa ce am lasat aluatul la dezghetat intindem foaia. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindem pe toata suprafata foietajului mai intai pasta de rosii si apoi jumatate din amestecul de oua si lapte.

Baghetele cu cascaval si sunca

Presaram cascavalul deasupra, avand grija sa fie in start uniform.

Baghetele cu cascaval si sunca

Apoi asezam feliile de sunca pe jumatate din foaia noastra.

Baghetele cu cascaval si sunca

Acoperim cu jumatatea ramasa si presam usor pentru ca sa se lipeasca. Dupa ce ne-am asigurat ca cele doua parti sunt bine lipite, taiem cu cutitul fasii inguste, pe latul foietajului.

Baghetele cu cascaval si sunca

Ungem fasiile obtinute cu restul oului si presaram oregano. Apoi le rasucim si asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incalzim cuptorul la 160 de grade si le introducem pentru aproximativ 20-25 minute. Este bine sa nu parasiti bucataria fiindca foietajul se coace repede si se poate arde inainte sa va dati seama. Pentru ultimele minute se va folosi flacara de sus a cuptorului. Cand le vedeti rumenite, sunt gata!

Baghetele cu cascaval si sunca

Sunt ideale pentru micul dejun, o gustare sau ca aperitiv pentru o masa festiva! Va asigur ca dispar din platou cat ai clipi!

Eu am fugit sa le scot pe ale mele din cuptor! Ce spuneti, le incercati si voi?

 

Leave Your Reply